Zij overleefde 5 dagen in 'the bush'

Een toeriste uit Brussel die donderdag na een wandeling was verdwenen in de Australische wildernis, is dinsdag gezond teruggevonden bij een riviertje in de buurt van Buchan, in de zuidelijke deelstaat Victoria op zo'n 275 kilometer van Melbourne.

Veronique Biunkens verbleef in het SIBA Buddhist Centre toen ze donderdag een wandelingetje wilde maken via een oude 'bushtrack'. Maar dat liep goed fout: de varens op het pad waren zo hoog dat ze een verkeerde weg nam en verdwaald raakte.

De 41-jarige vrouw had ook geluk, want het pad leidde haar wel naar een riviertje. Aan drinkbaar water dus geen gebrek. Om te schuilen bouwde ze een kleine slaapplaats met boomstronken, takjes en mos. Hoe ze het dan vijf dagen uithield? Yoga heeft haar erdoor geholpen. "Elke dag dacht ik: 'vandaag gaan ze komen'. Dat was toch wel heel moeilijk. Vooral de laatste dag. Maar wanneer ik bang werd, begon ik aan yoga te doen. Zo kon ik mijn ademhaling controleren." 

De politie zette maandagavond een grote zoektocht op touw, kort nadat Biunkens als vermist was opgegeven De politie van Victoria stelt een onderzoek in waarom het vijf dagen duurde voor het boeddhistisch centrum alarm sloeg over de verdwijning.