"Ex vrij na moordpoging door blunder justitie"

Een vrouw uit Antwerpen leeft al weken in angst omdat haar ex op vrije voeten is na een blunder van justitie. De ex die haar en haar zoontje heeft proberen te vermoorden. Dat zegt ze aan VTM NIEUWS. Haar ex zat in de gevangenis, maar nu is vrij omdat een gerechtspsychiater zijn verslag niet op tijd wou indienen. De vrouw vraagt nu politiebescherming, maar krijgt die niet.

Een halfjaar geleden begon Aneta samen met haar zoon van drie een nieuw leven in een nieuwe stad. In juni werden zij en haar kind aangevallen met een mes in Antwerpen. De verdachte, haar ex-man, kon het niet verkroppen dat ze uit elkaar gingen. Maar tegen alle logica in, is die man nu opnieuw op vrije voeten. 

Ereloon niet betaald
Toen de man aangehouden werd vorig jaar, moest een gerechtspsychiater hem onderzoeken. Maar het verslag daarvan had hij eind december nog niet ingediend, omdat justitie hem naar eigen zeggen nog ruim 100.000 euro moest betalen aan erelonen. Reden genoeg voor het gerecht in Antwerpen om de verdachte vrij te laten onder voorwaarden.