Jonge vrouw zwaar toegetakeld met glas

De 23-jarige Stans Eerdekens uit Houthalen-Helchteren is dit weekend op een brutale manier aangevallen door een 20-jarige jongen in Hasselt. Die viel haar in het gezicht aan met een stuk glas, waardoor ze drie diepe snijwonden opliep. “De kans op blijvende schade is groot”, zegt haar vader Jos Eerdekens in een gesprek met VTM NIEUWS.

“Stans was zaterdagavond met drie collega’s uit Ierland op stap in Hasselt”, zegt haar vader. “Ze kwamen uit het danscafé De Wijzen op het Kolonel Dusartplein en waren in het Engels aan het praten. Dat was niet naar de zin van een groepje jongeren. Een 20-jarige jongen uit Hasselt en drie allochtone vrienden vroegen aan Stans en haar collega’s om Vlaams te praten. Toen Stans reageerde dat zij uit Ierland komen, werd zij door de jongen uit Hasselt in het gezicht gestoken met een stuk glas.”

Vingers gebroken
De daders sloegen meteen op de vlucht, maar werden achtervolgd door enkele omstaanders en een van de collega’s. “Die brak in het tumult enkele vingers van de rechterhand van een van de daders en kon de politie in de juiste richting wijzen”, zegt Stans’ vader. De vier dader konden niet veel later opgepakt worden.

Plastisch chirurg
“Ze waren al de hele avond met iedereen problemen aan het zoeken en waren eerder al buitengesmeten uit het café. Ondertussen werd Stans naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de spieren van haar wenkbrauw volledig doorgesneden waren. Een plastisch chirurg heeft haar meteen geopereerd, maar de kans op blijvende schade is groot. Waarschijnlijk zal die spier in haar wenkbrauw nooit herstellen.” Stans moet nu een week thuisblijven.

Motief
Het parket kon niet zeggen welk motief meespeelde om de vrouw zo toe te takelen. De 20-jarige Hasselaar werd aangehouden en verschijnt morgen voor de raadkamer. De drie andere jongeren werden vrijgelaten.

Facebook
Jos deed via Facebook een oproep naar getuigen en die werd al meer dan 10.000 keer gedeeld. “De politie heeft me ondertussen gevraagd om de foto van Facebook te verwijderen, om het imago van Hasselt niet om zeep te helpen. Maar dat ben ik zeker niet van plan. Ik wil dat de dader een juiste straf krijgt.”

Mijn dochter Stans vannacht met een kapot glas bewerkt door 4 jonge gasten op Dusartplein Hasselt, zonder aanleiding! mss zijn er nog getuigen? Daders zouden opgepakt zijn. May they rot in hell!!

Geplaatst door Jos Eerdekens op zondag 10 januari 2016