Islamexpert Montasser Alde'emeh vrij onder voorwaarden

Islamexpert Montasser Alde'emeh is opnieuw op vrije voeten, maar wel onder voorwaarden. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Montasser werd vanochtend opgepakt omdat hij ervan verdacht werd een vals getuigschrift te hebben opgesteld voor Jawad O., waaruit bleek dat die een de-radicaliseringscursus volgde bij Montasser.

Er zijn deze morgen vier huiszoekingen gebeurd in Molenbeek, Mechelen en in de gevangenis van Antwerpen. Drie personen werden meegenomen voor verhoor. Het gaat om Khalid O. (27), zijn broer Jawad O. (26) en Montasser Alde'emeh (27).  

Vals getuigschrijft
Khalid O. en Montasser worden ervan verdacht eind november een vals getuigschrift te hebben opgesteld voor Jawad O. Daaruit moest blijken dat Jawad een de-radicaliseringscursus volgde bij Montasser in het centrum 'De Weg Naar' in Sint-Jans-Molenbeek. Jawad O. zit sinds 24 november 2015 in voorlopige hechtenis. Hij wordt in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Door het vals getuigschrift wouden Khalid O. en Montasser A. Jawad vrijkrijgen.

Vrij onder voorwaarden
In de vooravond heeft de onderzoeksrechter Montasser Alde'emeh opnieuw vrijgelaten, onder voorwaarde. Een voorwaarde is dat hij niet met de pers mag spreken, de twee andere voorwaarden zijn niet bekend.