Weer militair geschorst na 'shopincident'

Een 32-jarige soldaat is dinsdag naar huis gestuurd omdat hij tijdens zijn pauze op straat wandelde met een beker soep. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man reageert kwaad: "Ons lunchpakket bestaat uit wat boterhammen met salami. Daar trek ik het geen hele dag mee."

De paracommando voerde samen met een collega een bewakingsopdracht uit in Brussel. Tijdens zijn pauze kocht hij een beker noedelsoep, gewikkeld in een plastic draagtas.

Materiaal inleveren
Op de terugweg kwam hij zijn baas tegen. Die maakte meteen duidelijk dat hij niet opgezet was met de aankoop. "Hij vond het niet kunnen dat ik met een zakje over straat liep. Ik heb me geëxcuseerd en dacht dat de kous daarmee af was." De para werd echter van zijn opdracht gehaald en moest zijn munitie, speciale vest en ander materiaal onmiddellijk inleveren. 

Steun van collega's
De militair krijgt veel steun van collega's. Na het incident met de 'shoppende' soldaat die tijdens zijn dienst een cadeau ging kopen in cosmeticaketen Rituals, vragen velen zich af waar Defensie mee bezig is. "Ik snap het niet", zegt de militair. "Als mensen ons koffie aanbieden, nemen we die toch ook aan? Wat is het verschil met soep kopen om de hoek?" 

Foto: Het Laatste Nieuws