Toegetakeld gezicht houdt rechter niet tegen

Karin Gérard, de Brusselse magistrate die dinsdagavond in elkaar werd geslagen vlakbij het justitiepaleis, is al opnieuw aan het werk. Vanmorgen zat ze een assisenproces voor met een zwaar toegetakeld gezicht. 

De magistrate werd dinsdag met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde nooit in levensgevaar. Drie mannen vielen Gérard rond 19 uur op het Brusselse Poelaertplein aan. Naar de daders wordt nog altijd gezocht. 

Toch zat Karin Gérard vanmorgen, 36 uur na de feiten, al een assisenproces voor. Een gebroken neus, blauwe plekken en een gezwollen mond houdt de raadsheer niet tegen.

Daders gevlucht
"Het slachtoffer werd bestolen en kreeg verschillende slagen, onder meer in het aangezicht", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Er zou sprake zijn van meerdere daders die de vlucht hebben genomen. Naar de identiteit en het motief van de daders loopt het onderzoek nog. Het is te voorbarig om daar nu reeds uitspraken over te doen." 

Karin Gérard maakte naam als voorzitster van tientallen assisenprocessen in Brussel. Zo zat ze het proces voor tegen de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuyse en tegen zuurgooier Richard Remes.