Zwaar ongeval op afrit Rumst op E19

Op de E19 tussen Antwerpen en Brussel is vanochtend omstreeks 7u40 een zwaar verkeersongeval gebeurd aan de afrit Rumst. Daarbij is één man zwaargewond geraakt en heeft een zwangere vrouw lichte verwondingen opgelopen. In totaal waren vijf wagens betrokken bij het ongeluk.

Het ongeval werd veroorzaakt door een man die met zijn lichte vrachtwagen aan hoge snelheid inreed op een file aan de afrit van Rumst. Dat zegt de Antwerpse federale wegpolitie. De bestuurder van de wagen waar de man achteraan op inreed, raakte zwaargewond en moest door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd worden. Het slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd en vervolgens in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ook de aanrijdende chauffeur en een zwangere vrouw die in een volgende wagen zat, liepen (lichte) verwondingen op en moesten ter controle naar het ziekenhuis. In totaal raakten vijf voertuigen betrokken, die allemaal getakeld moesten worden. Gezien de ernst van het ongeval moest de politie echter eerst de nodige vaststellingen doen met een gespecialiseerd fotogrammetrieteam. De afrit was daardoor meer dan twee uur afgesloten.