CEO Cartamundi is manager van het jaar

Chris Van Doorslaer, de CEO van speelkaartenbedrijf Cartamundi, is door de lezers en een jury van het economische weekblad Trends verkozen tot Manager van het Jaar 2015. De 54-jarige topman van het Turnhoutse bedrijf volgt op de erelijst Luck Tack van Picanol en Tessenderlo op, zo meldt initiatiefnemer Trends.

De 31ste Trends Manager van het Jaar 2015 verzilvert zo zijn vijfde nominatie voor de prestigieuze bekroning. De jury prijst hem omdat hij de voorbije twee decennia een familiale Vlaamse joint venture uitbouwde tot een "duurzaam succesvolle wereldspeler en marktleider in de niche van speelkaarten", aldus juryvoorzitter Luc Vandewalle.

Cartamundi is in vele huiskamers misschien bekend van het traditionele boekje spelkaarten. Maar het bedrijf heeft de focus al langer verruimd, zo ook in 2015. Vorig jaar kwam het grote nieuws uit de VS met de overname van twee fabrieken van speelgoedreus Hasbro. "Een transformerende overname", dixit juryvoorzitter Vandewalle. Het bedrijf produceert voortaan immers bekende bordspellen zoals Monopoly, Risk of Cluedo. Die opmerkelijke deal was het doorslaggevende element voor zijn bekroning. 

"Door die overname krijgen we er 500 mensen bij, zodat we nu ruim 2.100 medewerkers hebben. Bovendien steeg de omzet in 2015 met een kwart, en zal die dit jaar met een derde groeien tot 340 miljoen euro. Dat betekent alles samen een omzetverdubbeling in amper drie jaar", reageert Van Doorslaer in het persbericht.