Open Vld carpoolt tegen treinstaking

Wie vanmorgen door de treinstaking niet op zijn bestemming geraakte, kon meerijden met de ‘Blauwe carpool’. Open Vld lanceerde gisteren via Twitter en Facebook een meerijactie. Op sociale media konden pendelaars voor vandaag of morgen een plaatsje reserveren bij tientallen liberale kopstukken en parlementsleden. VTM NIEUWS-journalist Jan De Meulemeester wilde wel eens weten hoe het er aan toe ging in zo’n ‘Blauwe carpool’ en reed mee met Maggie De Block.

Politieke actie
De actie van Open Vld is natuurlijk een politiek antwoord op de stakingsactie van de vakbonden. De partij wil immers enkel een sociaal bemiddelaar inschakelen voor het overleg als de aanzegging voor de nog geplande stakingsdagen worden ingetrokken. Dat is tegen de zin van de vakbonden.

Succes
Toch sprongen heel wat pendelaars op de blauwe kar van Open Vld en kregen zo een lift tot op hun werk. Voorzitster Gwendolyn Rutten vertrok zelfs drie uur vroeger dan voorzien. Ook morgen kan je nog een plaatstje reserveren op de achterbank van enkele liberale politici.

Grappen

Maar er werd ook heel wat gelachen met de actie van Open Vld. Zo nam iemand Willem-Frederik Schiltz te "grazen" toen die hem naar een onbestaand adres stuurde.