3 tot 4 jaar cel voor pesters Sander

Twee mannen zijn veroordeeld tot effectieve straffen van 3 en 4 jaar voor de rol die ze destijds gespeeld hebben bij de zelfmoord van Sander Van Yper. De tiener uit het Gentse Ledeberg stapte uit het leven omdat hij afgeperst werd. Hij was zo wanhopig dat hij vijf jaar geleden van een balkon sprong. Eerder was ook al een minderjarige veroordeeld in deze zaak. 

"Rechtstreeks verband met zelfmoord"

De rechtbank tilde zwaar aan de feiten, maar beklemtoonde dat de eerder veroordeelde verdachte de aanvoerder was van de bende. "De andere twee zijn mededaders. De diefstal en de afpersing zijn bewezen. Er is wel degelijk een rechtstreeks oorzakelijk verband met de dood van Sander Van Yper en de door hem ondergane bedreigingen en geweld. Door de mentale en fysieke terreur die hij moest ondergaan zag hij geen enkele uitweg meer."

"Dood niet gewild"

"Het is wel duidelijk dat de verdachten zijn dood niet gewild hebben", motiveerde de rechtbankvoorzitter verder. De moeder van Sander Van Yper blijft ervan overtuigd dat haar zoon niet zelf zou gesprongen zijn, maar is tevreden dat het oorzakelijk verband met de afpersing vaststaat. De nabestaanden van Sander Van Yper kregen een schadevergoeding toegekend.

Bekijk ook: