Trein vertraging? Zo krijg je compensatie

Treinreizigers die vandaag of morgen de trein niet kunnen nemen door de staking, kunnen achteraf een compensatie bekomen van de NMBS. Dat bevestigde het spoorbedrijf gisteren. Wie zijn ticket kocht toen de staking al aangekondigd was, komt echter niet in aanmerking. Abonnees sowieso wel.

Wanneer?
Om in aanmerking te komen moet de vertraging wel minstens 60 minuten bedragen. Ook bij kleine herhaaldelijke vertragingen, kom je in aanmerking voor een compensatie. Een compensatie wordt uitbetaald in een waardebon voor wie een los ticket kocht, en via een elektronische portemonnee voor wie een abonnement heeft. 

Hoeveel?
Hoeveel je compensatie precies bedraagt, hangt af van verschillende factoren. Zo krijg je als abonnee niet sowieso hetzelfde als een andere passagier. Hoeveel je precies terugkrijgt, kan je hier berekenen.

Hoe aanvragen?
De compensatie moet binnen de vijftien dagen aangevraagd worden via de klantendienst. Dit kan ook online via deze link. Een compensatie wordt uitbetaald in een waardebon voor wie een los ticket kocht, en via een elektronische portemonnee voor wie een abonnement heeft.