Nooit geziene beelden Agnes Pándy in 'De Kroongetuigen'

Donderdag start het derde seizoen van het VTM NIEUWS-programma De Kroongetuigen. In de eerste aflevering bekijkt journalist Jeroen Wils de spraakmakende zaak-Pándy. Hiervoor kreeg Wils toegang tot exclusieve beelden van de reconstructie van de moorden. Op de beelden is ook Agnes Pándy te zien die koelbloedig de daden beschrijft.

Op de beelden is Agnes, de dochter van Pándy te zien als ze de politie toont hoe ze de lichamen versneed en deed verdwijnen: “Hij versnijdt het ginder terwijl ik hier zijn ingewanden eruit haal.” Agnes lijkt enorm onverschillig. Een van de speurders beschrijft hoe ze een boterham eet terwijl ze beschrijft hoe ze haar moeder versneed. De beelden komen uit het gerechtelijk dossier en zijn nog nooit eerder getoond.

"Reeks is één groot eerbetoon aan politie"

“Elk jaar krijgen wij de kans van de parketten-generaal om het hele gerechtelijk dossier in te kijken. Alle verhoren, alle stukken in het dossier mogen we gebruiken om de zaak te reconstrueren”, vertelt maker Jeroen Wils in de VTM NIEUWS-studio. “Daarnaast hebben we ook met de nabestaanden kunnen praten die hun visie op de zaak hebben gegeven.”

Door dat materiaal hebben we inzicht gekregen in de daders en slachtoffers. Maar ook in het werk van de politie. Eigenlijk is De Kroongetuigen een eerbetoon aan het ingenieuze speurwerk aan alle politiemensen. Die zijn er, ondanks de ontkenningen van Pándy, toch in geslaagd om genoeg bewijzen te vinden en die mensen te kunnen veroordelen.

Eerste verhoor Andras Pándy

Op 16 oktober 1997 wordt Andras Pándy voor de eerste keer verhoord. Tijdens dat verhoor ontkent hij alles en zegt hij dat zijn familie in het buitenland verblijft. Bekijk hier de reconstructie.

De Kroongetuigen, donderdag om 21u40 bij VTM.