Dit zijn de beste aandelen voor 2016

Gisteren kondigde onze financieel expert Paul D’Hoore in De Grote Geldbarometer aan hoe hij in 2016 een bedrag van 10.000 euro zou investeren. Van dat bedrag gaat 5058 euro naar aandelen. Maar in welke aandelen moet je dan precies je geld stoppen? Paul D’Hoore zocht naar de hitparade van de vijf beste beleggingen.

1. Bekaert

Een Belgische traditional: Bekaert, bekend als staaldraadverwerker. Wereldwijd is 1 autoband op 4 versterkt met staaldraad van Bekaert. 

2. Solvay

De scheikundemultinational Solvay deed het vorig jaar helemaal niet goed op de beurs. Maar door een belangrijke overname in de VS zien de vooruitzichten er zeer rooskleurig uit voor 2016.

3. Telenet

Telenet nam vorig jaar mobiele operator Base over, en ziet daardoor heel wat klanten naar hen toekomen. Bovendien heeft Telenet een hele sterke marktpositie.

4. EVS

EVS is een minder bekend bedrijf, dat apparatuur maakt om beelden op te slaan en te verzenden voor televisiestations. Vooral bij sportwedstrijden speelt hun technologie een belangrijke rol. Met het aankomende EK en de Spelen in Rio zullen zij waarschijnlijk erg goede zaken kunnen doen.

5. Delhaize

Stond vorig jaar op de eerste plaats en deed het ook bijzonder goed, met een stijging van 48%. Dit jaar zijn de verwachtingen lager. Toch blijft Delhaize een interessante investering, nu het bedrijf overgenomen zal worden door het moederbedrijf van supermarktketen Albert Heijn.

Hier kan je nog eens herbekijken wat je in 2016 best met je spaargeld doet volgens Paul D'Hoore.