"Zonder signaal gaat staking door"

Michel Abdissi, voorzitter van de socialistische vakbond CGSP, spreekt op de Franstalige televisie klare taal over de treinstaking: zonder duidelijk signaal van minister Galant gaat de staking van 6 en 7 januari gewoon door.

"Als ik voor zondag 22 uur geen signaal heb gekregen van minister Galant (MR), waarbij ze zeer duidelijk zegt dat er mogelijkheid bestaat om een statutaire tewerkstelling - in quantiteit en van kwaliteit - te verzekeren om de openbare diensten te redden, zal de spoorstaking behouden blijven," zo zei Abdissi op RTL TVI. Volgens hem zal het aanstellen van een bemiddelaar weinig nieuws bijbrengen.

Abdissi zei ook dat de voorlopig uitgestelde stakingen van 21, 22 en 23 januari toch zullen georganiseerd worden op het moment dat zowel in Vlaanderen als Wallonië de examens afgelopen zijn. “Ze worden begin februari voorzien.”

Niet meer onderhandelen

Minister Galant zegt vanavond niet meer te willen onderhandelen over de treinstaking. Het ziet ernaar uit dat Michel Abdissi van de Fransalige socialistische vakbond vanavond zal aankondigen dat zijn vakbond doorgaat met de staking. Morgen is er wel nog een overleg tussen alle vakbonden, maar dat lijkt niet meer dan een formaliteit.