Dossier De Grote Geldbarometer

Dit bracht 10.000 euro van Paul D’Hoore op

De financieel expert van VTM NIEUWS, Paul D’Hoore onderzocht in 2015 hoeveel 10.000 (denkbeeldige) euro opbracht. Hij spreidde – op basis van advies van zes banken – die 10.000 euro over aandelen, obligaties, een spaarboekje, vastgoed, goud en alternatieve fondsen. En wat blijkt? Die 10.000 euro is een jaar later 11.375 euro geworden.

Vooral aandelen deden het goed: hun waarde steeg met 28 %. Vastgoed en goud daalden in waarde. Obligaties, geld op het spaarboekje en de alternatieve fondsen brachten weinig of niets op.

Aandelen doen het goed

De 4.783 euro die Paul D’Hoore in aandelen investeerde, spreidde hij over zes bedrijven: Delhaize, elektronicabedrijf Melexis, baggermaatschappij CFE, plantagegroep Sipef, rederij Euronav en Kinepolis. De aandelen van deze zes stegen allemaal in waarde, gemiddeld met 28 %

Sterke stijging van aandelen Delhaize

Opvallend is de sterke stijging bij warenhuisketen Delhaize. De supermarktketen heeft zwaar geherstructureerd, en is nu zijn 140 winkels een voor een aan het vernieuwen. De Belgische winkels zijn wel maar een klein deel van het succesverhaal. Delhaize haalt namelijk twee derde van zijn omzet in de Verenigde Staten, onder de naam Food Lion en Hannaford. Die doen het zeer goed. Ook de fusie met Ahold (Albert Heyn) heeft het aandeel van Delhaize een flinke duw in de rug gegeven.

Vragen voor Paul D'Hoore?

Komende dagen blikt Paul D’Hoore in VTM NIEUWS vooruit op wat uw geld dit jaar kan opbrengen in De Grote Geldbarometer 2016. Wie zelf vragen heeft voor Paul D’Hoore kan dat doen via dit formulier

.