Dossier Terreurdreiging

Weer huiszoekingen in Molenbeek

Terrorismespeurders hebben vanochtend in Sint-Jans-Molenbeek een huiszoeking uitgevoerd in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Daarbij is één persoon meegenomen voor verhoor. Ook in een ander terrorisme-onderzoek, dat volledig losstaat van de aanslagen in Parijs, is een huiszoeking uitgevoerd, maar die heeft geen resultaten opgeleverd. Ook deze namiddag is er nog een huiszoeking in Molenbeek.

De huiszoeking in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs vond plaats in de Delaunoystraat 47, waar de voortvluchtige Salah Abdeslam drie dagen na de aanslagen in Parijs zou weggeglipt zijn. Bij de huiszoeking is één persoon opgepakt. Het zou gaan om een vriend van Abdeslam Het is nog niet duidelijk of die persoon zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. De huiszoekingen vandaag zouden wel niets te maken hebben met de Kamikaze Riders.

Iets voor 19 uur was de huiszoeking in de Delaunoystraat afgelopen, zo zag VTM NIEUWS-reporter Wim Naert. Vier uur lang was de straat hermetisch afgesloten. "De speurders hebben verschillende zakken en dozen meegenomen, maar pas morgen geeft het federaal parket meer uitleg."

Ook DOVO was aanwezig bij de huiszoeking. "De ontmijningsdienst heeft een verdacht pakket meegenomen", zegt Wim Naert. Wat dat pakket precies was, is niet duidelijk.