Rituals excuseert zich bij shoppende soldaat

Het personeel van Rituals heeft zijn excuses aangeboden bij de geschorste 'shoppende' militair. Op de foto die viraal ging, droeg de man namelijk een winkelzak van de cosmeticaketen. Het personeel voelt zich nu schuldig omdat ze bij de soldaat zouden hebben aangedrongen om binnen te komen. Dat zegt de uitbaatster aan RTBF.

"Aangedrongen ook al zei hij dat hij dienst had"
Wanneer de soldaat in de etalage rondkeek zou een winkelbediende gevraagd hebben om binnen een kijkje te komen nemen, "ook al zei hij dat hij dienst had." De soldaat ging even binnen en kocht een kerstpakket met schoonheidsproducten voor zijn vrouw. "Hij was geen drie uur maar slechts enkele minuten in de winkel", benadrukt de uitbaatster aan RTBF.

Zak bijhouden
Het personeel zou zelfs hebben voorgesteld om de zak even bij te houden, maar de militair zei dat dat niet nodig was. De winkel gaat nu een brief schrijven naar Defensie waarin ze hun excuses aanbieden bij de soldaat.

Massale solidariteit
Vorige week ging de foto van de shoppende militair viraal op sociale media. Defensie was niet opgezet met zijn onprofessionele houding en schorste de man meteen. Velen reageerden verontwaardigd op deze zware beslissing en toonden begrip voor de soldaat.

Bekijk ook: