Autolening was nog nooit zo goedkoop

Het zijn solden voor wie een autolening wil. "Nog nooit waren de rentevoeten zo laag", zegt Kristof De Paepe van Spaargids.be maandag in de kranten van Mediahuis. "Je kunt nu geld ­lenen voor een auto aan 1,85 procent, kleinere banken duiken zelfs net onder de 1,6 procent. Dat is ongezien."

Elk jaar tijdens het Autosalon pakken de banken uit met goedkope autoleningen. De klant kan daarnaast ook profiteren van het feit dat de banken zélf goedkoop geld kunnen lenen.

Absolute prijsbreker is Crelan. Met een tarief van 1,59 procent. Opvallend, want de bank heeft geen traditie op de markt van de autoleningen. Marktleider AXA zette twee weken ge­leden al de toon en liet het tarief zakken tot 1,85 procent, nóg lager dan de 1,9 procent begin dit jaar. "En dat was toen al historisch laag", zegt De Paepe in de krant. De tarieven bij de grootbanken bedragen 1,9 à 1,95 procent. 

Op het Autosalon pakken fabrikanten zelf ook uit met ­leningen. "Maar als je een laag ­tarief krijgt, verlies je soms een deel van de salon­korting op de wagen", waarschuwt de expert.