Dossier Terreurdreiging

Ook brandweer steunt 'shopsoldaat'

Na de politie toont nu ook de brandweer zich solidair met de geschorste ‘shoppende’ militair. Enkele brandweerlieden uit Torhout stuurden een foto naar VTM NIEUWS, waarin ze ludiek poseren met winkelzakken in de hand. Ze hopen daarmee de soldaat een hart onder de riem te steken.

“Mensen hebben snel oordeel klaar”
“We willen de man steunen want hij zit in dezelfde sector als wij”, zegt brandweerman Dave Noiron aan VTM NIEUWS, “ook wij staan elke dag paraat voor andere mensen.” De kritiek is voor hem dan ook zeer herkenbaar: “Mensen zien niet altijd alles en hebben nogal snel een oordeel klaar. Zeker in deze tijden verdient de soldaat onze steun.” 

Ook politie solidair
Vorige week ging de foto van de shoppende militair viraal op sociale media. Defensie was niet opgezet met zijn onprofessionele houding en schorste de man meteen. Velen reageerden verontwaardigd op deze zware beslissing en toonden begrip voor de soldaat. Gisteren toonde enkele agenten van het Brusselse politiekorps zich al solidair met de militair op een foto die aan VTM NIEUWS werd doorgestuurd.

Bekijk ook: