Dossier Terreurdreiging

Geschorste soldaat: "Bedankt voor steun"

De soldaat die geschorst werd na foto's van hem met een winkelzak heeft voor het eerst gereageerd. De man wil nog steeds anoniem blijven maar bedankt iedereen voor de massale steun die hij kreeg.

Vorige week ging de foto van de shoppende militair viraal op sociale media. Defensie was niet opgezet met zijn onprofessionele houding en schorste de man meteen. Velen reageerden verontwaardigd op deze zware beslissing en toonden begrip voor de soldaat.

"Bedankt voor de steun"
Nu neemt de soldaat zelf het woord. Eén van zijn grootste verdedigers, de Waalse radiopresentator David Antoine, kreeg volgend bericht: "Ik ben de bewuste soldaat met de boodschappenzak in de hand. Bedankt voor je steun en de aandacht door je artikel. Wil je al deze mensen bedanken die zo met me inzitten (Er zijn niet veel mensen die me kennen, zelfs mijn eigen vrienden niet)."

"Defensie staat door jullie aan mijn kant"
"Ik probeer anoniem te blijven maar het is ongelofelijk welke impact de foto had", vervolgt de soldaat, "Defensie staat nu wel aan mijn kant, ongetwijfeld door jullie steun. Ga door met de petities en blijf me steunen. Ik krijg sowieso nog andere straffen."

Bekijk ook: