Toerist neergestoken op Grote Markt

Op de Grote Markt in Brussel is afgelopen nacht een Amerikaanse toerist neergestoken. De man kreeg een messteek in de borst maar verkeert niet in levensgevaar. Drie verdachten van de steekpartij konden korte tijd na de feiten al opgepakt worden en worden momenteel verhoord. Dat meldt het Brusselse parket.

De steekpartij vond omstreeks 01.30 uur plaats. De Amerikaanse toerist was samen met drie vriendinnen de kerstdecoratie op de Grote Markt aan het bekijken toen één van de vriendinnen aangesproken werd door drie jongemannen, die het meisje meteen weglokten. De Amerikaan ging het meisje halen, maar dat was niet naar de zin van de drie jongemannen. Eén van hen probeerde de Amerikaan een vuistslag toe te dienen terwijl een tweede een mes bovenhaalde en de Amerikaan in borst stak. Het drietal ging er daarop vandoor. 

Drie daders
Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn verwondingen niet levensbedreigend bleken. Intussen was de politie al op zoek naar de drie daders. Twee verdachten, de 20-jarige Y.B.R en de 21-jarige M.J., konden aan het Centraal Station opgepakt worden. M.J. bleek in het bezit van een zakmes waarop bloedsporen zaten. Enkele uren later kon vlakbij de Beurs ook een derde verdachte, M.M., opgepakt worden. 

Foto: Archiefbeeld