Dossier Terreur in Parijs

9e verdachte in cel voor aanslagen Parijs

In het onderzoek naar de aanslagen in Parijs zit sinds dinsdag een negende verdachte in de cel. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het federaal parket. Volgens de krant werd de man opgepakt tijdens een huiszoeking in het centrum van Brussel. Straks verschijnt hij voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

De man zou na de aanslagen zijn gecontacteerd door Hasna Ait boulahcen, de nicht van Abdelhamid Abaaoud. Ait Boulahcen kwam zelf om het leven tijdens de grote antiterreuractie in Saint-Denis. De verdachte werd dinsdag opgepakt tijdens een huiszoeking aan de Helihavenlaan in Brussel en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. De raadkamer zal nu beslissen over zijn verdere aanhouding.

Nog vandaag verschijnt ook Lazez A. voor de raadkamer. Volgens zijn advocaten verdenkt het federaal parket hem ervan dat hij Salah Abdeslam zou hebben rondgereden in Brussel, één dag na de aanslagen of de dagen nadien, maar de man ontkent dat met klem. In zijn bestelwagen zijn wel twee wapens en een bloedspoor gevonden maar die zouden niet van de voortvluchtige Abdeslam zijn. 

Foto: archief