3.000 VW-rijders eisen schadevergoeding

Het dieselschandaal dreigt in het gezicht van de Belgische Volkswagendealers te ontploffen. Al zeker elf gedupeerden eisen via de rechtbank elk duizenden euro's terug van hun garagist. Zo'n 3.000 Belgische VW-rijders hopen via een groepsvordering schadevergoeding te krijgen. De eerste rechtszaken beginnen al volgende maand, melden Het Laatste Nieuws en De Morgen. 

D'Ieteren zal op vrijdag 8 januari als eerste voor de rechtbank van koophandel in Brussel moeten verschijnen. "Niet als invoerder, maar als dealer. Het bedrijf brengt via enkele garages zelf wagens aan de man", zegt Herman Van Maldeghem, advocaat van de gedupeerden. "Alle dealers moeten zich houden aan het burgerlijk wetboek. Bijgevolg staan ze in voor verborgen gebreken."

VW-rijders eisen schadevergoeding

Het Gentse advocatenkantoor Cassier & Van Maldeghem heeft intussen ook strafklachten ingediend tegen de fabrikant Volkswagen. Zo'n 3.000 Belgische VW-rijders hopen binnenkort via het kantoor een groepsvordering in te stellen tegen de autobouwer. Ze vrezen onder meer dat hun wagen bij doorverkoop minder waard zal zijn door het dieselschandaal, en willen een tegemoetkoming.