Vriendinnen: "Echt laf om weg te rijden"

De bestuurder die donderdagavond een 15-jarige  meisje heeft aangereden in het West-Vlaamse Gits, heeft zich in de nacht  van donderdag op vrijdag gemeld bij de politie. Dat heeft het parket van Kortrijk bevestigd aan VTM NIEUWS. 

Het meisje fietste op de Brugsesteenweg in Hooglede toen ze rond 18 uur werd aangereden door een donkere wagen, die na het ongeval wegreed. De hulpdiensten snelden ter plekke en reanimeerden het tienermeisje een tijdlang. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat.

Donkere bestelwagen

Gisteravond werd er nog een opsporingsbericht verspreid van een donkerkleurige terrein- of bestelwagen. Na de aanrijding vervolgde het voertuig zijn weg verder richting Torhout. 

De bestuurder heeft zich afgelopen nacht gemeld bij de politie. Het gaat om een 31-jarige man uit Aartrijke. Hij vertelde aan de politie dat hij in paniek wegvluchtte, omdat hij dacht hij een auto had aangereden en zijn eigen, nieuwe auto nog niet verzekerd was.

Dader riskeert vijf jaar cel

De man wordt in de loop van van de namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Kortrijk, die moet beslissen over zijn aanhouding. Als hij later in verdenking wordt gesteld van onopzettelijke doding met vluchtmisdrijf, riskeert hij vijf jaar cel, legt VTM NIEUWS-journalist Eva Peeters uit.