Zoektocht naar dader fatale vluchtmisdrijf

In het West-Vlaamse Gits, een deelgemeente van Hooglede, is een tienermeisje het slachtoffer geworden van een dodelijk vluchtmisdrijf. Dat bevestigt de politie aan VTM NIEUWS.

Het 15-jarige meisje fietste op de Brugsesteenweg in Hooglede toen ze rond 18 uur werd aangereden door een donkere wagen, die na het ongeval wegreed. De hulpdiensten snelden ter plekke en reanimeerden het tienermeisje een tijdlang. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat.

Donkere bestelwagen

De bestuurder van de wagen is nog steeds spoorloos. Volgens de politie werd het meisje aangereden door een donkerkleurige terrein- of bestelwagen. Na de aanrijding vervolgde het voertuig zijn weg verder richting Torhout. Door het ongeluk zou het voertuig schade hebben opgelopen aan de linker-voorhoek. 

Wie getuige was van het ongeval of meer kan vertellen omtrent het gevluchte voertuig, wordt vriendelijk verzocht dringend contact op te nemen met de Lokale Politie Riho op het telefoonnummer 051/26.26.20.