Dossier Terreurdreiging

Ontsnapte Abdeslam tijdens huiszoeking?

Drie dagen na de aanslagen in Parijs hebben de speciale eenheden van de Belgische federale politie een huiszoeking uitgevoerd in het huis in de Delaunoystraat 47 in Molenbeek. Daar zouden sporen aangetroffen zijn van Salah Abdeslam. Dat meldt althans de RTBF woensdagavond op zijn website. Het federaal parket weigert woensdagavond commentaar te geven.

Kompanen zouden van de drukte van komende en vertrekkende voertuigen geprofiteerd hebben om Abdeslam te verbergen, hetzij in een auto, hetzij in een meubelstuk. De Franstalige openbare omroep baseert zich voor die informatie op bronnen dicht bij het onderzoek.

Nog volgens de RTBF waren de speurders er zeker van dat Abdeslam aanwezig was in het huis voor de speciale eenheden van de politie er arriveerden.

Geen bevestiging

Op dit moment wil niemand het nieuws van RTBF bevestigen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) werd woensdagavond in de plenaire Kamer nog door verschillende parlementsleden gevraagd naar het verhaal. Hij zei geen info te hebben over de zaak, maar benadrukte dat hij die hoe dan ook niet zou kunnen of mogen geven. "Dit is niet mijn bevoegdheid. Dit valt onder het federaal parket of onder de minister van Justitie", onderstreepte Jambon.