Bestuurder vluchtmisdrijf reed 100 km/u

De bestuurder die gisteren werd gearresteerd voor het ongeval met vluchtmisdrijf in Meeuwen-Gruitrode, waarbij een 16-jarige jongen overleed, heeft de feiten bekend en blijft aangehouden. Dat heeft VTM NIEUWS uit goede bron vernomen. De man reed meer dan 100 kilometer per uur en had ook gedronken.  

Het parket Limburg bevestigde gisteren al de arrestatie van de man. De man blijft aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer. 

100 km/u


Hij reed meer dan 100 kilometer per uur, waar je maar 90 mag en hij had ook gedronken. Het is nog niet duidelijk hoeveel promille er in zijn bloed zat. De man zou ook even uitgestapt zijn na het ongeval, maar daarna weggereden zijn. 

Examenperiode

Het waren de verontruste ouders van de jongen uit Peer die de politie verwittigden omdat hun zoon niet was thuis gekomen.  De jongen was met zijn fiets naar een vriend in Meeuwen-Gruitrode gereden om het einde van de examenperiode te vieren.  De politieploeg startte samen met de ouders een zoektocht.

Verhakkelde fiets

In de Heidestraat in Meeuwen-Gruitrode werd de jongen en zijn verhakkelde fiets aangetroffen langs de weg.  De familie van het slachtoffer kreeg bijstand van de dienst slachtofferbejegening van de politie Kempenland.

Schade aan auto

De politie Kempenland begon een onderzoek om de aanrijder te identificeren.  “We zochten op basis van enkele brokstukken op de plaats van de aanrijding naar een donkerkleurige Mazda”, zegt commissaris Eric Cenens, de woordvoerder van politie Kempenland.  “Onze politiemensen kwamen door hun intensief onderzoek op het spoor van een 31-jarige man uit Peer.  Hij was eigenaar van een zwarte Mazda 5.  Het voertuig werd beschadigd teruggevonden.  De averij aan de auto kwam overeen met de verwachtbare schade door de aanrijding met de fietser.

"Verlaging snelheid"

Het ongeval in Meeuwen gebeurde op een smalle landweg, zonder wegmarkeringen of borden. Dat betekent dat je daar 90 kilometer per uur mag rijden. Te gevaarlijk, vindt burgemeester Ceyssens. Hij is ook Vlaams parlementslid. Hij wil dat de maximumsnelheid op dat soort wegen verlaagd wordt.