Jongen (16) sterft na vluchtmisdrijf, man opgepakt

In de Heidstraat in het Limburgse Meeuwen-Gruitrode is een 16-jarige jongen uit Peer verongelukt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Dat bevestigt de politiezone Kempenland. De bestuurder sloeg op de vlucht, maar werd vanochtend gearresteerd. 

Het waren de verontruste ouders van de jongen uit Peer die de politie verwittigden omdat hun zoon niet was thuis gekomen.  De jongen was met zijn fiets naar een vriend in Meeuwen-Gruitrode gereden om het einde van de examenperiode te vieren.  De politieploeg startte samen met de ouders een zoektocht.

In de Heidestraat in Meeuwen-Gruitrode werd de jongen en zijn verhakkelde fiets aangetroffen langs de weg.  De familie van het slachtoffer kreeg bijstand van de dienst slachtofferbejegening van de politie Kempenland.

Schade aan auto
De politie Kempenland begon een onderzoek om de aanrijder te identificeren.  “We zochten op basis van enkele brokstukken op de plaats van de aanrijding naar een donkerkleurige Mazda”, zegt commissaris Eric Cenens, de woordvoerder van politie Kempenland.  “Onze politiemensen kwamen door hun intensief onderzoek op het spoor van een 31-jarige man uit Peer.  Hij was eigenaar van een zwarte Mazda 5.  Het voertuig werd beschadigd teruggevonden.  De averij aan de auto kwam overeen met de verwachtbare schade door de aanrijding met de fietser.  De man werd gearresteerd en zal worden verhoord”, besluit de commissaris.

Arrestatie
Het parket Limburg bevestigde de arrestatie.  De verdachte zal door de politie worden verhoord.  Mogelijk wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter.