Topman van Fagron verlaat het bedrijf

De ceo van Fagron, Ger van Jeveren, verlaat het bedrijf. Dat heeft de toeleverancier aan apotheken maandag bekendgemaakt. Het bedrijf geeft bovendien geen prioriteit meer aan een overname.

Het aandeel van Fagron zit al maanden in vrije val, onder meer wegens tegenvallende resultaten in de VS. De specialist in magistrale bereidingen maakte in oktober bekend dat het gesprekken voerde over een overname, maar moest eind november toegeven dat die gesprekken moeizaam verlopen. Die plannen worden nu voorlopig opgeborgen, meldt Fagron in een persbericht.

Gesprekken met banken

Het bedrijf concentreert zich nu op gesprekken met de banken, en die verlopen constructief. "De raad van bestuur heeft besloten om geen prioriteit meer te geven aan een overnametraject en zich volledig te concentreren op haar gesprekken met financieringsbanken en een mogelijke publieke of private kapitaalverhoging. De gesprekken met de banken over de financiering verlopen constructief en Fagron verwacht hierover op korte termijn nadere mededelingen te kunnen doen".

Opvolger Han Stols

Topman Ger Van Jeveren, die Fagron in 1990 oprichtte, treedt onmiddellijk af als gedelegeerd bestuurder. De Nederlander wordt opgevolgd door Hans Stols, onafhankelijk bestuurder van Fagron.

Omega Pharma

Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. Diezelfde Coucke investeerde recent in Fagron, en bezit nu meer dan 5 procent in het farmabedrijf.