Autodief in gracht na wilde achtervolging

In Temse is gisteren een 20-jarige wegpiraat opgepakt door de politie. De man had in Rijsel een auto gestolen en scheurde daarmee aan 250 kilometer per uur over de E17. Uiteindelijk sukkelde hij op de N41 in Temse in de gracht. De onderzoeksrechter in Oudenaarde heeft de man vanochtend aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

De man stal gisteren in het Noord-Franse Rijsel een Mercedes GLA en reed België binnen via de E17. Een getuige van de diefstal zette meteen de achtervolging in, maar aan de Belgische grens nam de politie die taak over. “De verdachte reed aan hallucinante snelheden van meer dan 250 kilometer per uur over Kortrijk tot in Sint-Niklaas”, aldus parketwoordvoerster Caroline Jonckers. “Door zijn gevaarlijke rijstijl kon hij drie politiewagens van zich afschudden.”

De wegpiraat verliet de E17 in Sint-Niklaas en nam de N41 richting Temse. Daar raakte hij de controle over zijn stuur kwijt en sukkelde in de gracht. De man vluchtte nog te voet weg, maar kon worden ingerekend. Vanochtend werd hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer. De onderzoeksrechter heeft zijn aanhouding bevolen.