85-jarige kruidenier brutaal overvallen

In het Oost-Vlaamse Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, is gisterennamiddag een 85-jarige kruidenierster brutaal overvallen door een koppel met een minderjarig kind. Het parket van Oost-Vlaanderen voert een onderzoek en zegt alles in het werk te stellen om de verdachten van de drieste feiten te vatten.

Overval met pepperspray
De overval vond plaats rond 14.20 uur in een kruidenierszaak in de wijk Bruinbeke. De bejaarde kruideniersvrouw werd geslagen, kreeg een product, vermoedelijk pepperspray, in het gezicht gespoten en werd opgesloten in een achterkamer. Daarna werden geld en sigaretten gestolen. De kruideniersvrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten zijn spoorloos.

"Onbegrijpelijk en laf"
"Het parket voert een onderzoek en stelt alles in het werk om de verdachten van deze drieste feiten te vatten", zegt persmagistraat Caroline Jonckers. Burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN) van Wichelen spreekt over een laffe daad die niet te begrijpen is. "Die vrouw heeft een oud winkeltje waar je bij wijze van spreken alles kan krijgen, ze houdt die winkel al heel lang open en iedereen kent haar in de kleine dorpsgemeenschap, maar ze is ook ruimer bekend. Het is heel laf dat zo iemand overvallen wordt, het is belachelijk dat er dan nog agressie gebruikt werd. Dit is echt niet te begrijpen." 

Archiefbeeld Schellebelle.