Dode op Falconplein in Antwerpen

Vannacht is op het Falconplein in Antwerpen een 23-jarige man gestorven na een vechtpartij. De man kreeg een messteek in het hart en overleed aan zijn verwondingen. Drie personen werden gearresteerd. Dat meldt het parket van Antwerpen. 

Rond drie uur vannacht kreeg de politie van Antwerpen de melding van een vechtpartij. Twee interventieploegen kwamen onmiddellijk ter plaatse en troffen er een 23-jarige man van Oost-Europese afkomst aan levensgevaarlijk verwond. Ondanks reanimatiepogingen vanwege de politieagenten en hulpdiensten, stierf de man ter plaatse als gevolg van een steekwonde in het hart.

In totaal werden zes personen werden gearresteerd, waaronder een 27-jarige man tegen wie er aanwijzingen zijn dat hij de verschillende schoten heeft gelost. Een vierde man werd enkele minuten later aangetroffen met een steekwonde ter hoogte van de Belgiëlei. Deze werd in levenskritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.    

De politie trof vlakbij een vuurwapen, twee messen, een bijl, een afgebroken baseballbat en verschillende metalen staven aan.  Over de aanleiding van de vechtpartij bestaat nog onduidelijkheid, mogelijk kenden beide kampen elkaar reeds.