Man overvalt bpost met 'bommengordel'

In de Brussels gemeente Sint-Pieters-Woluwe heeft een man een postkantoor overvallen, met wellicht een valse bommengordel. Hij deed zijn jas open en dreigde zichzelf op te blazen, dat is te zien op beelden van een bewakingscamera die het gerecht nu verspreid heeft.

De dader kwam het postkantoor aan de Charles Thielemansstraat op 18 augustus rond 14.00 uur binnen en ging meteen aan de loketten staan. Hij overhandigde een papier waarop enkele Franse woorden stonden gekribbeld met de bedreiging dat alles zou ontploffen als hij geen geld kreeg. Om zijn eis kracht bij te zetten, opende hij zijn vest zodat een gordel zichtbaar werd met drie pakketten explosieven. Hij toonde ook de ontsteker in zijn hand. 

Rode plastic zak
De man zette vervolgens een rode plastic zak op de toonbank waarin de loketbedienden het kassageld moesten steken. De bedienden overhandigden het geld waarna de overvaller de Post bedankte en rustig het gebouw verliet.

De dader is vermoedelijk 45 tot 55 jaar oud en lijkt van Oost-Europese afkomst. Hij is mager en ongeveer 1.80 m lang, heeft blauwe ogen, ingevallen wangen en was ongeschoren. De man droeg ook een bruine vest en een donkere broek, en hij had een grijze pet op zijn hoofd. Wie meer informatie heeft over de feiten of dader, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30300, of via email: opsporingen@police.belgium.eu.