Man dreigt ermee trein op te blazen in Mechelen

Het station van Mechelen-Nekkerspoel is een tijdlang ontruimd na een uit de hand gelopen discussie tussen een treinbegeleider en een 25-jarige passagier. Die laatste zou geroepen hebben dat hij de trein zou opblazen. Daarop heeft de treinbegeleider de veiligheidsprocedure gestart en werden zowel de trein als het station ontruimd. Dat bevestigt de lokale politie aan VTM NIEUWS.

Het incident gebeurde rond 19u30 op de trein van Brussel naar Antwerpen. De discussie ging over een fiets die de passagier bij zich had op de trein, maar waarvoor hij geen ticket had gekocht. Toen de man riep dat hij een bom zou laten ontploffen, heeft de treinbegeleider de trein doen stoppen in het eerstvolgende station, dat van Mechelen-Nekkerspoel.

Zowel de trein als het station werden daarop ontruimd. Ondertussen is alles weer vrijgegeven, maar ruim drie uur lang stopte er geen enkele trein in Mechelen-Nekkerspoel. De treinen reden er wel nog wel voorbij, maar sloegen de halte gewoon over. De honderd reizigers die op de betrokken trein zaten, werden met een bus naar het volgende station gebracht.

De politie heeft de bewuste passagier gearresteerd. De man wordt op dit moment verhoord. "Zowel de trein als het station zijn doorzocht, maar er is niets verdachts gevonden", vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande aan VTM NIEUWS.