Dossier Terreur in Parijs

Aanslagen Parijs: 2 nieuwe opsporingsberichten

Het federaal parket verspreidt twee nieuwe opsporingsberichten in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. De politie zoekt twee mannen die in september tijdens een controle samen met Salah Abdeslam gezien werden. 

Het federaal parket en de onderzoeksrechter doen opnieuw een beroep op het publiek voor twee verdachten die in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs actief worden opgespoord. 

Uit het onderzoek blijkt Salah Abdeslam in de loop van de maand september twee keer met een huurwagen naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest gereisd is. Op 9 september 2015 werd hij gecontroleerd aan de grens tussen Hongarije en Oostenrijk aan boord van een Mercedes, in het gezelschap van twee personen. Zij gebruikten valse Belgische identiteitskaarten op naam van Samir Bouzid en Soufiane Kayal. Naar hen is de politie op zoek.

Valse identiteiten gelinkt aan aanslagen

Met dezelfde valse identiteit van Soufiane Kayal werd de woning in Auvelais gehuurd waar op 26 november 2015 een huiszoeking plaatsvond.

De valse identiteitskaart op naam van Samir Bouzid is gebruikt vier dagen na de aanslagen in Parijs in een filiaal van Western Union in de Brusselse regio. Daarbij is een bedrag van €750 getransfereerd naar Hasna Ait Boulahcen, de nicht van Abdelhamid Abaaoud, die beiden even later bij de tussenkomst in Saint-Denis om het leven komen. Van die geldtransfer zijn beelden beschikbaar.

Hebt u meer informatie over dit feit, neem dan contact op te met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.