Dossier Terreur in Parijs

Aanslagen Parijs: 2 nieuwe verdachten in cel

De federale politie heeft in ons land nog twee terreurverdachten opgepakt in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Dat gebeurde zondagochtend al, maar het nieuws is nu pas bekendgemaakt door het federaal parket. Het gaat om een Fransman (20) die op het punt stond naar Marokko te vertrekken en om een 28-jarige Belg die in zijn huis in Sint-Jans-Molenbeek werd opgepakt. In totaal zitten er nu al 8 verdachten in de cel in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs.

De twee arrestaties gebeurden allebei zondagochtend, maar raakten nu pas bekend. De 20-jarige Fransman werd in alle vroegte op de luchthaven van Zaventem opgepakt, toen hij op het punt stond naar Marokko te vertrekken. Eerder dit jaar zou hij al twee keer geprobeerd hebben om naar Syrië te vertrekken. Of dat ook dit keer de bedoeling was of dat hij gewoon wou vluchten is niet duidelijk.

De andere verdachte werd eveneens zondagochtend opgepakt. Dat gebeurde bij huiszoekingen in Sint-Jans-Molenbeek en Jette. De 28-jarige Belg van Afrikaanse origine werd in zijn huis in Molenbeek opgepakt.