Dossier Terreurdreiging

Koning Filip betreurt "futiliteiten"

Koning Filip heeft voor het eerst gesproken na de polemiek die gisteren ontstond over zijn verblijf in een Frans, luxueus kuuroord tijdens de verhoogde terreurdreiging in Brussel. Zonder rechtstreeks in te gaan op de feiten, betreurt hij “de futiliteiten” die in vergelijking met het leed van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako weinig voorstellen. Daarmee lijkt hij onrechtstreeks toch te verwijzen naar de heisa. Gisteren ontmoette de koning familieleden van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako.

“Gisteren bracht ik heel de namiddag door met familieleden van slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako”, zei de vorst tijdens een bezoek aan het Waals parlement. Zwaar onder de indruk van hun verdriet, betreurt hij “futiliteiten”, die “weinig voorstellen in vergelijking met het essentiële van het leven.”

De koning kwam gisteren in opspraak door foto’s van het Franse satirische blad Le Canard Enchainé in een luxueus kuuroord in Bretagne. Het koningspaar was daar uitgerekend tijdens het weekend dat het terreurniveau in Brussel werd opgetrokken van 3 naar 4. Het zijn paparazzofoto's, die in het geniep zijn genomen.

Bekijk ook: