Opmerkelijke straf voor bommelder

De raadkamer in Mechelen heeft een van de valse bommelders van vorige week vrijgelaten onder voorwaarden. De 18-jarige jongen uit Antwerpen moet onder meer een geleid bezoek brengen aan Kazerne Dossin, het Mechelse Holocaustmuseum.

In totaal kwamen er vorige week drie verschillende bommeldingen binnen voor scholen in Mechelen. Twee keer werd tot ontruimingen overgegaan. Een van de valse meldingen bleek gepleegd door vier minderjarige scholieren, die door de jeugdrechter maatregelen kregen opgelegd. 

Voor de tweede bommelding werd een 19-jarige jongen uit Grimbergen opgepakt, maar omdat een uit de hand gelopen ruzie aan de basis lag, werd hij na verhoor weer vrijgelaten.

Voor de derde bommelding, waar geen ontruiming op volgde omdat er geen specifieke school geviseerd werd, kwam een 18-jarige Antwerpenaar in beeld als verdachte. De onderzoeksrechter liet hem ook effectief aanhouden, maar de raadkamer besliste vandaag om hem nu toch weer in vrijheid te stellen, zij het onder voorwaarden. De jongeman riskeert ook nog steeds een celstraf en een boete als de zaak later voor de rechtbank zou komen.