Containers met bananen aangespoeld

Voor de kust van Noord-Frankijk is een tiental containers gevuld met bananen van een vrachtschip gevallen. Ze zijn nu op drift in de Noordzee. Vier containers zijn aangespoeld: twee in Duinkerke en twee in Westende.

De twaalf tot vijftien containers vielen gisteren door het slechte weer van het schip. De Franse diensten hebben alles gecoördineerd, maar door de wind zijn een aantal containers naar België gedreven. “We zijn volop bezig om deze te lokaliseren”, vertelt Réjane Gyssens van het Maritieme Reddings- en Coördinatiecentrum. “Twee spoelden er al aan in het Franse Duinkerke en nog eens twee in Westende.”

De containers vormen geen gevaar voor schepen in de buurt. “Momenteel zijn er geen kleine schepen uitgevaren en voor grote schepen vormen de containers geen probleem. We verwachten dat ze door het slechte weer zullen openslaan en zinken.”

De brandweer van Middelkerke is op dit moment bezig met de twee aangespoelde containers te verankeren, want het water komt op tegen maandagmiddag. “Pas later zullen we kijken wie die containers zal moeten verwijderen”, klinkt het bij de brandweer.