Dossier Terreur in Parijs

Zesde verdachte aanslagen aangehouden

Er is een zesde verdachte in ons land aangehouden in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Dat zegt het federaal parket. Het gaat om één van de twee broers die gisteren zijn opgepakt, in Brussel. Volgens het parket wordt hij verdacht van terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische  groep. 

Eerder vandaag raakte bekend dat er gisteren in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs geen twee, maar drie personen opgepakt. Het ging om een vader en zijn twee zonen. Een van de zonen werd in Brussel opgepakt, de tweede zoon en de vader bij een huiszoeking in Verviers. De drie mannen verschenen in de loop van vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter. De vader en de broer zijn vrijgelaten. 

Drie huiszoekingen

In het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs vonden donderdag drie huiszoekingen plaats: één in Auvelais, een deelgemeente van Sambreville, en twee in Verviers. Een van die twee huiszoekingen vond plaats bij de ouders van een man die door het gerecht gezocht werd. Die gezochte man werd in Brussel opgepakt, terwijl in Verviers zijn broer en vader werden gearresteerd.