Kerstmarkt Brussel wellicht geopend

Brussels burgemeester Yvan Mayeur zal het stadsbestuur voorstellen om Winterpret na de daling van het dreigingsniveau van 4 naar 3 binnen het Brussels gewest, zoals gepland te openen op vrijdag 27 november. Zo laat hij aan Belga weten. Wel zullen de openingsuren aangepast worden en zullen er aangepaste veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

"De veiligheidsmaatregelen zullen worden verscherpt zowel door de politie als door de organisatoren. De openingsuren worden aangepast om de politie in de mogelijkheid te stellen haar opdrachten uit te voeren op het volledige grondgebied van de Stad Brussel. Dit weekend zal Winterpret openen tussen 12 en 20 uur en vanaf maandag tussen 12 en 21.30 uur", aldus Mayeur.

Ook de veiligheidsmaatregelen worden opgevoerd. Zo zullen meer patrouilles worden ingezet ter plaatse en in de omgeving. De politie krijgt bijstand van beveiligingsfirma's. De bezoekers zullen worden gecontroleerd en gefouilleerd. Aan alle handelaars en bezoekers wordt spontane medewerking gevraagd.

"We zullen alles in het werk stellen om de bezoekers en handelaars een zo groot mogelijke veiligheid aan te bieden tijdens deze traditionele eindejaarsfeesten. Winterpret is een belangrijk evenement op onze kalender met een grote impact op cultureel, toeristische en economisch niveau", besloot de Brusselse burgervader.