Dossier Terreurdreiging

Geen concerten in AB en Botanique tot 29/11

Tot zondag gaan er geen concerten door in de Ancienne Belgique en de Botanique door de verhoogde terreurdreiging. Dat delen de twee Brusselse concertzalen woensdag mee. 

De AB-concerten van Guy Garvey, Aidan Knight, Joey Badass, Bed Rugs en Screening as the Palace Burns zijn afgelast. Het concert van Mr. Cover is uitgesteld naar 9 januari. Van de concerten van De Held, Flying Horseman, Zeester en Children of Bodom is nog onduidelijk of ze afgelast of uitgesteld worden.

Tickets bijhouden

"We vragen aan kopers van tickets van concerten voorlopig om de tickets bij te houden. We doen al het mogelijke om de concerten te verplaatsen naar een nieuwe datum. We vinden het, net als alle mensen die tickets kochten voor deze concerten, zeer vervelend dat dit moet gebeuren, maar de veiligheid van onze bezoekers, de artiesten en onze medewerkers heeft absolute prioriteit", klinkt het in het persbericht van de AB. Zaterdag wordt  beslist over de concerten van volgende week. Ook in de Botanique worden alle concerten geannuleerd of uitgesteld. De concertzaal zegt in haar persbericht dat ze actief samenwerkt met alle artiesten om de concerten naar een nieuwe datum te verplaatsen.

Ook Vorst Nationaal neemt maatregelen

Na de annulering van een evenement zaterdag in Vorst Nationaal zijn ook de concerten van Five Finger Death Punch en Papa Roach donderdag geannuleerd. Ook het concert van Véronique Sanson vrijdag gaat niet door. "We vragen dat concertgangers hun ticket laten terugbetalen waar ze het gekocht hebben", zegt Vorst Nationaal. Over het concert van Véronique Sanson volgt later nog informatie.