Dossier Terreurdreiging

Politie verspreidt foto chauffeur Abdeslam

De federale politie verspreidt een nieuw opsporingsbericht in het onderzoek naar de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam. Ze tonen verschillende foto's van de 30-jarige Mohamed Abrini, in opdracht van het federaal parket. Hij werd twee dagen voor de aanslagen in Parijs samen met Abdeslam gezien in een tankstation, in een auto die gebruikt werd bij de aanslagen.

Abrini werd op 11 november 2015, twee dagen voor de aanslagen in Parijs rond 19 uur gefilmd samen met Salah Abdeslam in een tankstation in Ressons, op de autosnelweg richting Parijs. Mohamed Abrini zat aan het stuur van de Renault Clio die twee dagen later gebruikt is bij het plegen van de aanslagen. Hij wordt actief opgespoord door de Belgische en Franse politiediensten.

Persoonsbeschrijving

Mohamed Abrini is 1m75 lang en atletisch gebouwd. Hij heeft een getaande huid, bruine ogen, donker haar en een smal gelaat. De man is gevaarlijk en gewapend. Er wordt aan iedereen gevraagd die de man opmerkt om geen enkel persoonlijk initiatief te nemen en onmiddellijk de politie te verwittigen.

Wie Abrini gezien heeft de laatste dagen, weet waar hij verblijft of inlichtingen heeft, neemt best contact op met de speurders op het gratis nummer 0800/30 30 0.

Nationaliteit niet duidelijk

Dat het opsporingsbericht nu wordt verspreid, wijst erop dat de speurders het net rond de aanslagen steeds nauwer aan het sluiten zijn. Dat vertelt VTM NIEUWS-reporter Katrien Saelens.

Het valt wel op dat in het opsporingsbericht geen nationaliteit staat. “Het is daardoor ook niet duidelijk of Abrini een onderdeel is van de link met Molenbeek. Mogelijk komt daar later in het onderzoek informatie over.”