Valse bommelder Antwerpen opgepakt

In Antwerpen is gisteravond een 18-jarige jongeman opgepakt voor de valse bommelding eerder op de dag in de Secundaire Handelsschool Sint-Lodewijk aan de Lombardenvest. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. De verdachte is een leerling van de school en heeft intussen de feiten bekend. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximum twee jaar en het opdraaien voor de gemaakte kosten.

De valse melding kwam per telefoon via het noodnummer 101 binnen bij de politiediensten en had het over een bom die rond de middag in de school in kwestie zou ontploffen. De politie liet het complex daarom ontruimen en doorzoeken, maar er werd niets gevonden. Pas iets na de middag werden de lessen hervat. 

De politie startte meteen een onderzoek en dat leidde 's avonds nog tot de arrestatie van een leerling. Aangezien die meerderjarig is, werd hij ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Het parket stelt dat dergelijke feiten "absoluut niet getolereerd kunnen worden en steeds aanleiding zullen geven tot een zeer strenge afhandeling door het openbaar ministerie". Ook naar de valse bommeldingen van vrijdag in drie andere Antwerpse scholen loopt intussen nog een onderzoek.