Dossier Terreurdreiging

5 arrestaties bij 7 nieuwe huiszoekingen

De federale politie heeft vanochtend nog eens vijf bijkomende huiszoekingen uitgevoerd in Brussel en twee in Luik. Daarbij werden vijf personen gearresteerd. Dat heeft het federaal parket vanmiddag bekendgemaakt. De huiszoekingen kaderen in dezelfde operatie als die van gisteren, toen ook al 22 huiszoekingen werden uitgevoerd, 19 in Brussel en 3 in Charleroi. In totaal zijn er dus 21 personen van hun vrijheid beroofd. Zij worden op dit moment verhoord.

"In het kader van de operatie van gisterenavond, werden vanochtend vijf bijkomende huiszoekingen uitgevoerd in de Brusselse regio en twee in de Luikse regio." Zo meldt het federaal parket in een persbericht. De huiszoekingen kaderen in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. "Vijf personen werden van hun vrijheid beroofd bij deze huiszoekingen. In totaal werden dus 21 personen van hun vrijheid beroofd sinds gisteren. Zij worden op dit ogenblik verhoord door de politiediensten."

Het federaal parket laat ook nog weten dat er gisterenavond een som van 26.000 euro in beslag werd genomen. "De bij de verschillende huiszoekingen meegenomen voorwerpen worden op dit ogenblik verder onderzocht." De BMW die gisteren op de vlucht sloeg bij een politiecontrole in Luik, had niets te maken met de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam.