Terreurniveau blijft op vier

Het hoogste terreurniveau (niveau vier) blijft van kracht in Brussel. Dat heeft premier Charles Michel vanavond aangekondigd; de dreiging is dus niet verminderd. De scholen in Brussel blijven dicht en ook de metro zal niet rijden. Morgen komt de Veiligheidsraad weer bijeen voor een nieuwe evaluatie. In de rest van het land blijft het terreurniveau wel op drie.

Ook dit weekend gold ook al niveau vier in Brussel, maar omdat het weekend was, vielen de gevolgen al bij al nog mee. Doordat de scholen morgen gesloten zullen zijn, zal de impact veel groter zijn. Wie op zijn of haar werk wil geraken, zal ook hinder ondervinden doordat de metro dus niet rijdt. In sommige bedrijven mogen werknemers wel van thuis uit werken als dat mogelijk is.

Om vijf uur was onder grote belangstelling de Nationale Veiligheidsraad weer bijeengekomen in de Wetstraat. Die Veiligheidsraad bestaat uit de top van de regering, samen met de politie en de veiligheidsdiensten. En ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois was aanwezig.

De terreurdreiging is niet verminderd, zo bleek uit de persconferentie die premier Charles Michel vanavond gaf. Daarom blijft het terreurniveau op vier.