Dansers weigeren op te treden uit schrik

Viervoudig wereldkampioen breakdanceformatie ‘Flying Steps’ heeft vanavond geweigerd op te treden in het Capitole in Gent. “Er heerste paniek onder de dansers, omwille van het terreurniveau. Ze waren bang en wilden niet meer optreden,” vertelt Debby Wilmsen, de communicatieverantwoordelijke van het event ‘Red Bull Flying Bach’. Een groep jongeren uit de zaal sprong dan maar zelf het podium op om een korte show te geven aan het publiek.

Voor het openen van de zaal werd het publiek aan een veiligheidscontrole onderworpen. Iedereen werd gevraagd om tassen en rugzakken te openen en te tonen bij het naar binnen gaan. Het publiek moest een half uur wachten om dan te horen dat er zich “technische problemen” voordeden, maar dat het optreden “snel zou starten”. Na opnieuw een half uur wachten, wandelden de organisatoren op het podium met de boodschap dat de show niet doorging. “De dansers hebben te veel zenuwen, ze zijn er met hun hoofd niet bij,” werd er gezegd.

De organisatie heeft nog proberen in te praten op de groep, maar dat lukte niet. Toen het publiek te horen kreeg dat het optreden werd afgelast, gebeurde er iets bijzonder. “Enkele jonge dansers vanuit de zaal sprongen het podium op. Ze gaven een kleine show van tien minuten, zo hebben we toch nog dans gekregen. Wel jammer van de Flying Steps, het was een verjaardagscadeau voor mijn vriendin,” vertelde een teleurgestelde Sander Van Der Haegen.