Valse melding in shopping Kapellen

Het winkelcentrum Promenade aan de Antwerpsesteenweg in Kapellen is zaterdagmorgen ontruimd. "Bij de politie is een melding binnengelopen over een man die iets tegen kinderen gezegd had en op basis daarvan werd beslist om het winkelcentrum te ontruimen en grondig te doorzoeken", zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld). Rond 15u20 werd Promenade opnieuw opgengesteld voor het publiek. 

De politie ontving de melding om 10.45 uur en kwam meteen ter plaatse. De man kon echter niet meer worden aangetroffen. Wat hij precies gezegd had, wilde de burgemeester niet kwijt. De gemeente Kapellen spreekt in een persbericht over een bommelding.

De ontmijningsdienst DOVO maakte zich op voor een minutieuze controle van het volledige gebouw. Pas toen die sweeping met honden afgerond was en alles veilig werd verklaard, werd het winkelcentrum rond 15u20 weer opengesteld. De controle van ontmijningsdienst DOVO heeft een kleine twee uur geduurd, maar er werd totaal niets verdacht aangetroffen.

Café Den Barreel en de gemeentelijke feestzaal 't Bruggeske werden opengesteld als tijdelijke opvanglocaties voor de klanten en het personeel van de winkels van Promenade.