Deze wedstrijden worden afgelast

Lokeren-Anderlecht gaat vanavond toch niet door. Voor de wedstrijd waren extra agenten nodig van de federale reserve en die worden ingezet in Brussel. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Eerder liet de Pro League weten dat de competitiewedstrijden van de zestiende speeldag in de hoogste voetbalklasse ondanks de verhoogde terreurdreiging gewoon doorgaan. De Pro League liet ook weten dat de Waalse derby tussen Moeskroen en Charleroi van zondag afgelast wordt.

"De Pro League werd deze morgen geïnformeerd van de aanbeveling van het crisiscentrum betreffende (onder andere) de afgelasting van de wedstrijden van 1ste Nationale Afdeling. Zonder andere indicatie, heeft de Raad van Bestuur unaniem beslist om de 7 resterende te spelen wedstrijden van Jupiler Pro League NIET af te lassen. De Raad van Bestuur stelt vast dat het bedreigingsniveau 4 enkel voor het Brussels Hoofdstedelijke gewest geldt en dat het concert van Johny Hallyday in Paleis 12 gisteren gewoon is doorgegaan", luidt het in een persbericht.

"We herinneren eraan dat de maximale, verspreide voorzorgsmaatregelen bij de clubs zullen worden gerespecteerd en dat deze indien nodig in overleg met de lokale overheden nog zullen worden aangevuld. Indien er concreet aanwijsbare dreigingen gekend zijn bij de lokale overheden, zullen deze overheden overgaan tot de afgelasting van de wedstrijden hetgeen uiteraard hun bevoegdheid is."

Er staan zaterdag en zondag nog zeven matchen in de eerste klasse op het programma. Vrijdagavond openden AA Gent en Westerlo de speeldag met een duel in de Ghelamco Arena. De kampioen won met 5-0.

Tweede klasse?

De wedstrijden in tweede klasse gaan gewoon door. Alle competitiewedstrijden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn afgelast.