Saint-Vé afgelast door terreurdreiging

De geplande bijeenkomst voor 'Saint-Vé' op de Grote Markt in Brussel werd vrijdagochtend geannuleerd. Dat melden de VUB, ULB en stad Brussel. De afgelasting kwam er op vraag van het federale crisiscentrum. De politie filtert nu de toegang tot de Grote Markt. Het zou gaan om een noodmaatregel van de burgemeester.

Er staan controleposten aan de straten die op de Grote Markt uitkomen, groepjes studenten wordt de toegang ontzegd en mensen worden gefilterd doorgelaten. Op Twitter was er sprake van een ontruiming en een mogelijk bomalarm op de Grote Markt, maar die geruchten werden door de Brusselse lokale politie meteen formeel ontkend.

De geplande bijeenkomst voor 'Saint-Vé' op de Grote Markt werd vrijdagochtend geannuleerd. De afgelasting kwam er op vraag van het federale crisiscentrum. Donderdag werden ook al de pré-vieringen voor Saint-Vé geannuleerd. Er doken geruchten op van een verhoging van het dreigingsniveau naar niveau 4, maar dat werd nooit bevestigd. Het terreurniveau in ons land blijft op 3. Met de feesten wordt de stichter van de ULB en de VUB, Pierre-Théodore Verhaegen, herdacht.